DEN PERSONLIGA KLINIKEN MED DE STORA RESURSERNA
KIRURGI - MEDICIN - RÖNTGEN - ULTRALJUD
LAB - TANDVÅRD - BUTIK

Behöver du p-piller till din honkatt?

P-piller till katt är receptbelagda. På denna sida kan p-piller beställas för uthämtning på apotek. Läs informationen nedan innan du beställer.

Fördelar med p-piller:

Katter har en fantastisk fertilitet och en honkatt kan få flera kullar på ett år. P-piller är ett alternativ för att undvika oönskad dräktighet.

Nackdelar med p-piller:

P-piller har dock vissa biverkningar. Om katten får dem under många år ökar risken för juvertumörer avsevärt. Juvertumörer på katter är maligna i ca 85 % av fallen. De är mycket benägna att sprida sig och ger ofta återfall om de opereras.
P-piller ska inte heller ges till dräktiga katter eller till katter med diabetes, sjukdomar i slidan, livmodern, levern eller bukspottskörteln.

Vår rekommendation:

P-piller är ett utmärkt alternativ om man vill förhindra dräktighet under en kortare tid, t ex till en honkatt som man vill ha ungar efter inom de närmaste åren. Observera att löpen kan bli oregelbundna under en period efter man slutat ge p-pillren.

Om man inte önskar kattungar efter sin katt är vår rekommendation att man tar bort livmoder och äggstockar på henne. Ingreppet är enkelt- redan efter 1-2 dygn är katten som regel bevärsfri. En annan fördel med kastrering är att man slipper besvära katten med att ge den en tablett varje vecka. Ytterligare en fördel med att operera katten är att man slipper risken för de biverkningar p-pillren kan ge (se ovan).

Obs! När äggstockarna tas bort förändras hormonbalansen i kroppen med en nedjustering av ämnesomsättningen som följd. För att hon inte ska bli tjock måste man därför dra ner på mängden foder som ges, alternativt går man över till ett light foder. Personalen på kliniken kan ge bra råd när det gäller lämpligt foder.

Produkter:

Idag finns det 2 storlekar på paketen, 20st respektive 60st.
Perlutex
20 st 106 kr
60 st 199 kr

Utöver dessa kostnader tillkommer frakt för 49 kr och receptarvode för 95kr.
Vi reserverar oss för prisjusteringar.

En tablett per vecka ges kontinuerligt så länge som man vill att honkatten inte ska löpa. Behandling bör påbörjas senast 5 dagar före förväntat löp.

Observera! När beställningen administrerats av oss går den inte att avbeställa. Beställningar innan onsdagen skickas på fredagen.

Adress

Billdals Djurklinik
Uggledalsvägen 17
427 40 Billdal

(Göteborg, Västra götaland län)
Tel: 031- 32 00 560

Öppettider
Mån - Fre 07:30 - 16:30
Vi tat emot drop-in vaccination och kloklipp på tisdag till torsdag mellan 9-12 samt 13-16. OBS! rabiesvaccinationer eller vaccinationer som skall föras in i pass kräver tidsbokning

Vägbeskrivning

Klicka här för en detaljerad vägbeskrivning
Sitekarta | © Billdals Djurklinik 2016 | Design av Intendit SEO & Webbyrå