DEN PERSONLIGA KLINIKEN MED DE STORA RESURSERNA
KIRURGI - MEDICIN - RÖNTGEN - ULTRALJUD
LAB - TANDVÅRD - BUTIK

Hannie, 6 år

Golden Retriever

Diagnos: Mastocytom

Hannie kom till hos med en knuta på insidan av hasleden. Prover från knutan visade att det var en elak typ av tumör- ett mastocytom grad III.

Typiskt för denna typ av tumör är att de är väldigt benägna att sprida sig i närområdet. Vid operation gäller det att därför att avlägsna tumören med mycket god marginal. Tumörens läge på benet var olyckligt eftersom huden är stram i området. Det var således svårt att operera bort den med så god marginal som vi önskade.

Mastocytom tenderar att krympa genom behandling med kortison. Hannie ordinerades därför kortison under 14 dagar vilket gjorde att tumören krympte påtagligt. Vid operationen avlägsnades tumören med god marginal. Efter det radikala avlägsnandet av mastocytomet räckte inte huden till för att såret skulle gå att sy ihop. Såret fick läka öppet med regelbundna omläggningar av bandaget under drygt en månads tid, innan det var helt läkt. Det blev en jobbig månad för Hannie efter operationen. Det är dock viktigt att ta bort denna typ av tumörer med ordentlig marginal och slutresultatet blev bra- idag är Hannie helt frisk.

Hannies sår en vecka efter operation.
2 månader efter operationen är såret helt läkt

Adress

Billdals Djurklinik
Uggledalsvägen 17
427 40 Billdal

(Göteborg, Västra götaland län)
Tel: 031- 32 00 560

Öppettider
Mån - Fre 07:30 - 12.00 13:00 -16:30

Vägbeskrivning

Klicka här för en detaljerad vägbeskrivning
Sitekarta | © Billdals Djurklinik 2016 | Design av Intendit SEO & Webbyrå