DEN PERSONLIGA KLINIKEN MED DE STORA RESURSERNA
KIRURGI - MEDICIN - RÖNTGEN - ULTRALJUD
LAB - TANDVÅRD - BUTIK

Indra, 6 år

Blandras

Diagnos: Diskbråck

Indra kom till oss med kraftiga smärtor från ryggen och hade mycket svårt att gå på sina bakben. Hon hade typiska symptom på ett diskbråck. Det innebär att diskmassa trängt ut och utsatt ryggmärgen för tryck med förlamning i bakbenen som följd. Bortfallet av nervfunktion till bakbenen var så kraftigt att beslut fattades att operera henne.

För att fastställa vilken disk som gått sönder gjordes en röntgenundersökning med kontrastvätska runt ryggmärgen, så kallad myelografi. Undersökningen visade att disken mellan första och andra ländkotan orsakade Indras besvär.

Vid operationen som följde frästes det ut en rektangulär öppning på första och andra ländkotan i anslutning till disken. All åtkomlig diskmassa togs försiktigt bort. Indra återfick successivt förmågan att gå på sina bakben under den första veckan efter operationen.

En kanyl har förts in till ryggmärgen för injektion av kontrastvätska.
Ryggmärgen omges av kontrastvätska (vit) på både över- och undersidan utom förbi disken mellan första och andra ländkotan. Den disken har gått sönder och diskmassa har trängt ut uppåt och utsatt ryggmärgen för tryck. Trycket gör att ingen kontrast får plats att färga in runt ryggmärgen i det aktuella området.

Adress

Billdals Djurklinik
Uggledalsvägen 17
427 40 Billdal

(Göteborg, Västra götaland län)
Tel: 031- 32 00 560

Öppettider
Mån - Fre 07:30 - 12.00 13:00 -16:30

Vägbeskrivning

Klicka här för en detaljerad vägbeskrivning
Sitekarta | © Billdals Djurklinik 2016 | Design av Intendit SEO & Webbyrå