DEN PERSONLIGA KLINIKEN MED DE STORA RESURSERNA
KIRURGI - MEDICIN - RÖNTGEN - ULTRALJUD
LAB - TANDVÅRD - BUTIK

Rehabilitering

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AVSTÄNGT

På grund av sjukdom hos vår rehabiliteringspersonal så kommer vår rehabavdelning tyvärr vara nedstängd under en längre period. Vi kommer inte ha möjlighet att ta emot nya patienter. Ni som har betalat för 10-kort eller 5-kort kommer självklart få slutföra era gånger. Under denna perioden så rekomenderar vi att ni vänder er till Blå Stjärnans Djursjukhus, antigen i Borås eller i Göteborg. Det finns även möjlighet till rehabilitering i både Halmstad och Kungsbakcka, samt fler kliniker i Göteborg. Vi ber om ursäkt över detta och hoppas att ni kan ha överseende. Kontakta oss gärna om ni undrar över något.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Efter skador som kräver rehablitigering så får ni träffa Fysioterapeut Rosanna Linder Frid på vår rehabliteringsavdelning på Viskadalens Djurklinik. Där finns tillgång till både vattenträning på en så kallad water walking treadmill, men även laserbehadlning, vibrationsbord samt massage. Hos oss har ni tillgång till både rehabilitering efter skada men vi hjälper gärna till med friskvård också.


Rehabilitering

♦ Individuellt träningsprogram.
♦ Ger kontrollerad rörelseträning
♦ Valbar kroppsvikt
♦ Hastighet på bandet anpassas
♦ Vattenträning ger också en endorfinkick vilket ger viss smärtlindring och en härlig välbefinnandekänsla hos hunden.
♦ Skonsam mot lederna då hunden kroppsvikt reduceras upp till 70% i vattnet.


Friskvård

♦ Bygger muskler

♦ Stärker hundens kondition
♦ Ökar uthålligheten
♦ Ökar ämnesomsättningen, skonsamt vid viktminskning. Hundar som bär på lite extra vikt och som har svårt att gå ner i vikt har möjlighet att i vattnet få lite avlastning för lederna och samtidigt kunna jobba med konditionen och fettförbränning
♦ För äldre hundar, träning utan att lederna blir överbelastade.

Water Walking Treadmill

Vid träning i en Water Walking Treadmill går eller travar hunden på ett löpande band i vatten. Träning i vatten är en skonsam träningsform för muskulatur och leder. Vattnet hjälper till att stabilisera kroppen samt avlasta lederna och ger ett jämnt motstånd för optimal träning. Ofta går hundarna med lite överdrivna rörelser som automatiskt engagerar nya muskelgrupper.


När skall man använda water treadmill?

♦Vid skador och sjukdomar i muskler, ligament och skelett
♦ Rörlighetsträning för hundar med artros eller andra ledproblem
♦ Träning för överviktiga hundar
♦ Uthållighets- och styrketräning för tjänst- och tävlingshundar
♦ Motion och styrketräning för alla sorters hundar

Laserbehandling

Vi använder en modern laser från Irradia, det marknadsledande företaget avseende utveckling av medicinsk laser. Lasern bidrar till ökad genomblödning av den behandlade vävnaden vilket gör att mer syre och näringsämnen tillförs vävnaden samtidigt som slaggprodukter transporteras bort effektivare. Lasern kan användas för att påskynda sårläkning, både operationssår och sårskador. Behandlingsmetoden är även mycket användbar vid ryggbesvär med smärta och muskelspänningar. Effekten blir snabbare läkning av skador samt smärtlindring.

Vibrationsbord

Vibrationerna hjälper till att lösa upp smärtsamma muskelspänningar som är vanligt sekundärt till ledvärk och rygglidanden. Patienten sitter eller ligger på vibatorbordet i 5-15 minuter. Denna behandlingsform fungerar som regel utmärkt till katter.

Massage/stretching

Rosanna är mycket duktig på att hitta spända muskler vilket är vanligt sekundärt till ledvärk och rygglidanden. Massage och stretching av drabbade muskler bidrar till att minska smärtan och återfå normal funktion hos muskeln. Rosanna visar gärna var de spända musklerna sitter samt hur man utför massage och stretching. På så vis kan djurägaren fortsätta träningen hemma. Massage och stretching kombineras med lämpligen med träning på vibrationsbort - se ovan.

.

Blandrashunden Boss genomför ett träningsprogram i Water Walking Treadmill tillsammans med Rosanna.

Adress

Billdals Djurklinik
Uggledalsvägen 17
427 40 Billdal

(Göteborg, Västra götaland län)
Tel: 031- 32 00 560

Öppettider
Mån - Fre 07:30 - 16:30

Drop in vaccinationer tas emot tisdag-torsdag mellan 13-15. Vaccinationer som skall föras in i pass kräver tidsbokning.

Vägbeskrivning

Klicka här för en detaljerad vägbeskrivning
Sitekarta | © Billdals Djurklinik 2016 | Design av Intendit SEO & Webbyrå