DEN PERSONLIGA KLINIKEN MED DE STORA RESURSERNA
KIRURGI - MEDICIN - RÖNTGEN - ULTRALJUD
LAB - TANDVÅRD - BUTIK

Sabina, 2 år

Katt

Diagnos: Främmande kropp i tunntarmen

Sabina kom till oss för att hon kräktes intensivt och mist aptiten. Hon utreddes med bland annat blodprov, röntgen och ultraljud. Vår misstanke blev allt starkare om att ett främmande föremål satt fast i hennes tunntarm.

Sabina opererades och ett nystan med presentsnöre hittades hårt fastkilat i tunntarmen. Tarmen öppnades och snöret togs bort. Efter operationen var Sabina medtagen med feber och nedsatt allmän tillstånd. Hon fick stanna hos oss för fortsatt vård. Det tog 2 dygn innan hon blev sitt gamla jag och fick åka hem.

Fakta om främmande föremål som fastnar i tarmen

Vi får med jämna mellanrum in djur med främmande föremål som sitter fast i tarmen. Oftast är det hundvalpar och unghundar som satt i sig saker. Vissa föremål syns tydligt på röntgen och då blir diagnosen är enkel. I andra fall har föremålet en sådan täthet att det inte kan skiljas från kroppens egna vävnader på röntgen. Ibland kan föremålet enkelt kännas vid undersökning av buken med händerna. På Sabina kunde vi varken se föremålet på röntgen eller känna det vid undersökning av hennes buk. Vid undersökningen med ultraljud såg vi en struktur som normalt inte ska finnas i buken. Med ledning av det fyndet beslutades om operation vilket visade sig vara ett korrekt beslut.Sabina under operation. Kirurg Henrik Hedberg.

Ett nystan av presentsnöre är precis uttaget ur tunntarmen.
Tunntarmen sys ihop.

Adress

Billdals Djurklinik
Uggledalsvägen 17
427 40 Billdal

(Göteborg, Västra götaland län)
Tel: 031- 32 00 560

Öppettider
Mån - Fre 07:30 - 12.00 13:00 -16:30

Vägbeskrivning

Klicka här för en detaljerad vägbeskrivning
Sitekarta | © Billdals Djurklinik 2016 | Design av Intendit SEO & Webbyrå