DEN PERSONLIGA KLINIKEN MED DE STORA RESURSERNA
KIRURGI - MEDICIN - RÖNTGEN - ULTRALJUD
LAB - TANDVÅRD - BUTIK

Välkommen till Billdals Djurklinik

Välutrustad klinik som kan hjälpa till med de flesta frågeställningar hos hund och katt.

Klicka på brochyren för att läsa mer om vår klinik

Referenser

Ändrade öppettider

Den första december kommer kliniken att stänga 16:00. Detta gäller samtliga av våra kliniker. Vi kommer att finnas tillgängliga under helgens jourberedskap som vanligt.

Drop-in vaccinationer

Tisdag-torsdag kommer vi ta emot drop-in vaccinationer mellan 13-15 och ni får då träffa en legitimerad sköterska. Vaccinationer som skall föras in i ert djurs pass kräver en veterinär och därför också en tidsbokning.

Leg djursjukskötare inriktad mot anestesi sökes:

Verksamheten växer vid kliniken och vi behöver snarast stärka vårt team med en ny leg djursjukskötare med intresse för anestesi. Hör av dig så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda. Kom gärna på besök och se vår fina anläggning. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Vid intresse kontakta Chefsveterinär Henrik Hedberg på 0727034650

Jour lördagar och söndagar kl 08-16 vid kliniken i Varberg. Besök enligt överenskommelse på journummer 070- 256 83 11.

Vi har beredskap för sjuka djur lördagar och söndagar med undantag för påsk, midsommar, jul och nyår. Jourverksamheten bedrivs vid Varbergs Djurklinik, Bälggatan 4, mellan klockan 08-16. Observera att alla besök sker efter överenskommelse på journumret 070- 256 83 11.

1 februari 2016 öppnade vi Billdals Djurklinik på Uggledalsvägen 17 i Billdal.

Fastigheten är en för detta vårdcentral på 430 kvm- planlösningen är på så vis perfekt för klinikverksamhet. Vi kommer att jobba med samma värderingar som vi gör vid våra kliniker i Viskadalen, Varberg och Falkenberg, det vill säga med kvalité på vården, kompetens och resurser men ändå småskaligt och personligt. Allt som görs med våra patienter ska vara sunt och rimligt samt för djurets bästa. Rimliga priser på djursjukvård är viktigt för oss- exempel på våra priser finns här på hemsidan. Billdals Djurklinik kommer precis som våra övriga kliniker att vara utrustad med operationssal, tandsal, röntgen, ultraljud, eget lab för snabb diagnostik samt butik med foder och vårdprodukter. Kliniken kommer att vara öppen vardagar 8-17. Bokning och rådfrågningh görs på 031-32 00 560. Välkommen till oss i Billdal!

Vi hjälper till med överföring av journaluppgifter från annan klinik/djursjukhus
Har du varit på annan djurklinik/djursjukhus med ditt djur och nu vill komma till oss i Billdal så ordnar vi så att journaluppgifter och provsvar från tidigare besök överförs till oss.

Separata väntrum för hund och katt
Kliniken har en modern planlösning. För att undvika onödig stress för patienterna som besöker oss har vi separata väntrum och undersökningsrum för hundar och katter. Vi har sedan 2013 den lösningen vid Falkenbergs Djurklinik och sedan 2015 i Viskadalen och vi upplever det som mycket positivt för djuren.

Duktiga erfarna medarbetare
Kliniken bemannas av ett team med stor erfarenhet: veterinär Kristina Ghosal tog examen i Uppsala 1993 och har sedan dess jobbat med hund och katt. Kristina har bred kompetens med extra intresse för hud- och tandvård. Veterinär Henrik Hedberg tog examen i Uppsala 1996 och har sedan 2005 specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Henrik är inriktad på kirurgi inklusive ortopedi, hältutredningar och ultraljudsdiagnostik. Pia Wigren Olsson är legitimerad djursjukskötare. Hon har stort intresse och mångårig erfarenhet från utredning av hudlidanden. Pia har även stor erfarenhet av narkosövervakning och tar hand om patienter som är inskrivna över dagen för olika åtgärder. Lotta Lindhult svarar i telefon samt sköter reception och butik. Hon har 30 års erfarenhet på dessa områden från kliniker och djursjukhus i regionen. Ddjuvårdare Rebecca Bjurling kommer ni att möta ute på mottagningen vid bland annat röntgenundersökningar och blodprovstagning.

Vi kan hjälpa till med de flesta frågeställningar inom smådjursjukvården
Vi erbjuder hög kompetens och bra utrustning vid samtliga våra 4 kliniker. Alla vanliga problem och frågeställningar kan vi hjälpa till med vid samtliga enheter. Mindre vanliga åtgärder som kräver speciell utrusning och kompetens har vi valt att erbjuda vid endast en klinik. Vid Viskadalens Djurklinik utförs all ortopedi (frakturer, korsband m m). Där erbjuds även en rehabiliteringsavdelning med vattenträning. Här finns även möjligheter för stationärvård med isolering för misstänkt smittsamma fall. Varbergs Djurklinik är mer nischad mot internmedicin och ögon. Vid Falkenbergs Djurklinik erbjuds undersökning av matstrupe, magsäck och tarm med videoendoskop. Tandvård har utvecklats till ett viktigt område i vår verksamhet. Samtliga kliniker är utrustade med en tandsal med gasnarkos, direktdigital röntgen, borr, puts och ultraljud för tandstenstagning. Rotfyllningar görs vid klinikerna i Varberg och Falkenberg.

Är du intresserad av att arbeta hos oss?
Vi kommer frammöver att behöva flera erfarna veterinärer, djursjukvårdare och djurvårdare. Har du flerårig erfarenhet från smådjurssjukvården och tilltalas av vårt koncept är du varmt välkommen att söka en tjänst hos oss. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen till oss i Billdal
önskar Lotta Almér, Klinikchef Lotta Lindhult och chefsveterinär Henrik Hedberg, samt Rebecca Bjurling och Stefania Metassi som ej närvarar på bilden


I vår verksamhet ingår även
Viskadalens Djurklinik
Varbergs Djurklinik
Falkenbergs Djurklinik


Adress

Billdals Djurklinik
Uggledalsvägen 17
427 40 Billdal

(Göteborg, Västra götaland län)
Tel: 031- 32 00 560

Öppettider
Mån - Fre 07:30 - 16:30

Drop in vaccinationer tas emot tisdag-torsdag mellan 13-15. Vaccinationer som skall föras in i pass kräver tidsbokning.

Vägbeskrivning

Klicka här för en detaljerad vägbeskrivning
Sitekarta | © Billdals Djurklinik 2016 | Design av Intendit SEO & Webbyrå