DEN PERSONLIGA KLINIKEN MED DE STORA RESURSERNA
KIRURGI - MEDICIN - RÖNTGEN - ULTRALJUD
LAB - TANDVÅRD - BUTIK

Information om Bravecto som förebyggande skydd mot fästingar

Information om Bravecto/Nexgard som förebyggande skydd mot fästingar

Det finns sedan många år förebyggande medel mot fästingar i form av spot on-preparat, spray och halsband. Under 2014 kom två nya produkter, Bravecto och NexGard. Preparaten har snabbt blivit populära och har tagit över större delen av marknaden för förebyggande medel mot fästingangrepp. En behandling ger en god förebyggande effekt mot fästingar i 12 veckor samt har väldigt lite biverkningar.

Båda preparaten är receptbelagda och registrerade för hund. De är godkända för användning till hundar som väger över 2 kg samt från 8 veckors ålder. Enbart Bravecto är registrerat till avelsdjur och till dräktiga/digivande tikar.

Full effekt av skyddet mot fästingar ses efter 12 timmar. Bravecto ges med 12 veckors mellanrum medan NexGard ges med 4 veckors mellanrum. Paketen är därför olika utformade, Bravecto säljs i 1-pack eller 2-pack, NexGard säljs i 3-pack samt 6-pack.

NYHET!
Bravecto finns nu även till katt. Den säljs som spot-on lösning med full effekt i 12 veckor mot fästingar och loppor.

Biverkningar:

Biverkningar som sågs vid behandlade hundar var milda och övergående reaktioner från magtarmkanalen (diarré, kräkningar, aptitlöshet och dreglande). Vissa hundar av Collie-ras har en gendefekt som gör dem känsliga för vissa läkemedel. Bravecto har testats på Collie med gendefekten i 3 gånger rekommenderad dos utan att biverkningar kunnat observeras. Enligt studier¹ utgör Bravecto inte en risk för miljön vid användning enligt instruktionerna. Viktigt att notera är att Bravecto är smaksatt med svinlever vilket innebär att hundar som allergiska mot detta inte kan behandlas med Bravecto.

NexGard har inga registrarade biverkningar och deras smakästtning är vegitabilisk så allergiska hundar får inte några reaktioner av behandlingen.

(¹: Källa:Guideline on Environmental Assessment for Veterinary Medicinal Products Phase 1)

Dosering:

Bravecto finns i 5 styrkor anpassade för vikt. Tabletten ges helst i samband med utfodring och kan antingen ges tillsammans med hundens foder eller direkt i munnen.

NexGard och Bravecto till katt beställs via telefonkontakt, 031-3200560.

Bravecto till hund kan beställas enligt fomuläret nedan. Då kommer Bravecto leveras hem till er tillsammans med en faktura. Förutom kostanden för behandingen tillkommer en fraktavgift på 49kr och ett receptarvode 95kr

Observera! Hunden som ska behandlas med Bravecto ska vara frisk. Enligt Jordbruksverkets regler får vi endast utfärda recept
till djurägare som är kund hos oss och till hundar som besökt någon av våra kliniker under de senaste 12 månaderna.

Observera! När beställningen administrerats av oss går den inte att avbeställa. Leverans sker normalt till er inom 5-7 vardagar.

Dosering: 1 tablett var 12:e vecka som förebyggande behandling mot fästingar.
Tabletterna säljs i förpackningar med 1 eller 2 tabletter i varje.

Tabletter för hundar 20-40 kg tillhandahålles förnärvarande ej i två-pack.
Tabletterna levereras hem i er brevlåda från apoteket som vi samarbetar med, Apovet.
Utöver priset på tabletterna tillkommer en fraktavgift på 48 kr samt 95 kr i receptarvode.

Observera! När beställningen administrerats av oss går den inte att avbeställa. Leverans sker normalt till er inom 3-5 vardagar

Observera! När beställningen administrerats av oss går den inte att avbeställa.
Leverans sker normalt till er inom 3-5 vardagar.

Adress

Billdals Djurklinik
Uggledalsvägen 17
427 40 Billdal

(Göteborg, Västra götaland län)
Tel: 031- 32 00 560

Öppettider
Mån - Fre 08:30 - 16:30

Vägbeskrivning

Klicka här för en detaljerad vägbeskrivning
Sitekarta | © Billdals Djurklinik 2016 | Design av Intendit SEO & Webbyrå