ÖPPETTIDER

Måndag - Fredag

7:30 -12:00
13.00 - 16:30

Tidsbokning via telefon

031-320 05 60

Vi finns tillgängliga i telefon från
07:30-16:30

Lunchstängt
12:00-13:00


 

Kliniken har stängt följande helgdagar: Långfredag, Påskafton, Annandag Påsk, 1 Maj, Kristi Himmelsfärd, 6 juni, Midsommarafton, Julafton, Juldagen, Annandag Jul, Trettondagen

Indra, 6 år Blandras

Diagnos: Diskbråck

Indra kom till oss med kraftiga smärtor från ryggen och hade mycket svårt att gå på sina bakben. Hon hade typiska symptom på ett diskbråck. Det innebär att diskmassa trängt ut och utsatt ryggmärgen för tryck med förlamning i bakbenen som följd. Bortfallet av nervfunktion till bakbenen var så kraftigt att beslut fattades att operera henne.

För att fastställa vilken disk som gått sönder gjordes en röntgenundersökning med kontrastvätska runt ryggmärgen, så kallad myelografi. Undersökningen visade att disken mellan första och andra ländkotan orsakade Indras besvär.

Vid operationen som följde frästes det ut en rektangulär öppning på första och andra ländkotan i anslutning till disken. All åtkomlig diskmassa togs försiktigt bort. Indra återfick successivt förmågan att gå på sina bakben under den första veckan efter operationen.