ÖPPETTIDER

Måndag - Fredag

7:30 -12:00
13.00 - 16:30

Tidsbokning via telefon

031-320 05 60

Vi finns tillgängliga i telefon från
07:30-16:30

Lunchstängt
12:00-13:00


 

Kliniken har stängt följande helgdagar: Långfredag, Påskafton, Annandag Påsk, 1 Maj, Kristi Himmelsfärd, 6 juni, Midsommarafton, Julafton, Juldagen, Annandag Jul, Trettondagen

Stanley, 2 år Katt

Diagnos: Fraktur

Stanley hade varit försvunnen i 5 dagar när han plötsligt dök upp hemma. Hans vänstra bakben var brutet strax under hasleden. Huden hade brustit så att frakturändarna var blottade. Det enda som höll ihop tassen med kroppen var en smal hudflik. Skadan hade med all säkerhet skett 5 dagar tidigare, d v s den dag som Stanley försvann. Såret var inte bara smutsigt utan en mängd fluglarver hade hunnit utvecklas i såret.

Den dåliga blodcirkulationen till tassen och de omfattande fluglarvsangreppen gjorde att benet inte gick att rädda. Stanley är en mycket sympatisk katt och hans ägare tyckte att han var alldeles för ung för att sluta sina dagar. Lösningen blev att amputera hans ben ovanför knäet.

Stanley återhämtade sig snabbt efter operationen och har ifått flera lyckliga år hemma. Han hoppar upp och ner från möbler, klättrar i träd och gör i stort sett allt som en 4- bent katt gör.